Aktuelle Nyheder om dansktop og dansktopmusik
GULDBORG VISEFESTIVAL 2011

Ved det blanke Guldborgsund, på et af de smukkeste steder i Danmark, blev der for 2. gang afholdt Visefestival lørdag d. 30. juli.

På plakaten var der både kendte og nye navne, men alle med det til fælles, at det var musik der skulle lyttes til. Det var tekster med dybde og indhold, på dansk, svensk, engelsk og fransk, og det var et publikum der tog imod, hørte efter og levede sig ind i musikken.

Erik Staal fra Guldborg er ildsjælen bag arrangementet, der startede op kl. 14 med en debutant i festivalsammenhæng . Maria Kerkling sang og spillede sine egne både smukke, festlige og poetiske viser, og tog publikum med storm. Hende kommer vi til at høre meget mere til.

Herefter var det Niels Broholt og Ole Fortnix fra sprøjtehusteatret i Nykøbing F. der med ud valgte viser af bl.a. Benny Andersen, PH og Cornelis Vreeswijk gik rent ind og høstede stort bifald.

D’irsk tog over med herlig Cajun-musik. Vi fik Maj-Lis på violin. Lars på harmonika, og med hjælp fra en bas, en steelguitar og trommer fik vi tre kvarters autentisk Louisiana-stemning: Jambalaya for fuld udblæsning, sjov fransk dialekt, harmonikaspil i verdensklasse, og en violin som aldrig er hørt magen til. Erik Staal var med på sidelinjen med rytme-ske.

Så var der country. Bjarne Nilsson sikrede os et sæt ægte, uforfalsket countrymusik, tilsat Himmelhunden så folk måtte op på stolene og skrålede med.

Endnu en lokalsangskriver tog over, nemlig Bondeknolden, som han kalder sig, og leverede finurlige, hyggelige og sjove viser af egen avl, så roerne derude rankede sig af stolthed.

Efter spisepausen var turen så kommet til årets kup:

Lasse & Mathilde, i to sæt, med alt det bedste fra 36 år på de danske landeveje.

Mathildes violin og Lasses guitar gav gåsehud og skabte krusninger på det blanke sund, og selv himlen måtte græde af glæde:

En gevaldig sommerbyge trommede af begejstring på teltdugen, og publikum var i en anden verden.

De sluttede af med en flot musikalsk hilsen til det norske folk, og vi rejste os i ærbødighed. Det var bare så flot.

Saxsingers – 6 elegante herer og 1 guitar – fulgte efter, og med humor leverede de en perlerække af evergreens, med glimt i øjet og sjæl i stemmerne.

Til allersidst – men bestemt ikke mindst – var den svenske duo David Alsing og Emma Ludvigson tilbage efter sidste års store succes.

Billedskønne Emma og virtuosen David, med egne viser. men også med numre af Cornelis Vreeswijk, Leonard Cohen og Dan Andersson – det var som balsam for sjælen, ægte vellyd og en fin afslutning.

Guldborg Visefestival 2011 var forbi, og udenfor teltet var luften mild og frisk efter regnbygen.

Vi glæder os til næste år!

Karen Zubari

www.karenzubari.dk

1. aug.2011

Share

Skriv en kommentar

Required

Required, hidden

XHTML Tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments