Aktuelle Nyheder om dansktop og dansktopmusik
HILSEN FRA KURT B.

image010

GO’ Danish Folk Music byder på en eksplosionsagtig kavalkade af nye udgivelser-vidt forskellige men alle med folkemusikken som omdrejningspunkt. Er CD’erne yt ? Ikke endnu, lader det til.
Sjældent oplever vi et sådan frodigt varieret og kreativt musikalsk forår – alle udgivet på CD – og også vinylen begynder at finde indpas i genren. Her er nogle af de seneste forårsudgivelser fra GO:       
Dreamers Circus – A Little Symphony GO0913 Rune Tornsgaard Sørensen, Ale Carr og Nikolaj Busk har lagt op til endnu et brag af musikalsk oplevelse i grænselandet mellem folk og klassisk musik.
Watch out! – Lige nu er de også turneaktuelle med bl.a Kristian Leth fra The William Blakes, Sjællands symfoniorkester og The Danish String Quartet.    På deres nye cd medvirker bl.a The Danish String Quartet og the European Traveling Brass Canival .Se forsmag på der nye cd her  – samt tidligere klip sammen med Copenhagen Phil CD reception Lørdag den 1 juni kl. 15.00, Blågårds Apotek, Kbh    Dusty Goat Entertainment – Routes GO0813 CD & LP Et nyt spændende udgivelse hvor 3
bands mixer og præsenteres på samme albums,  “Long Dog”, “Rocky Roads” og “The Umbrella Bear Brothers” & the Dusty Horns.
Der dukker navne op, som for 40 år siden var med til at præge scenen i Roskilde, indenfor det, der dengang betegnedes som beat- og folkemusik. guitaristen og sangeren Jan Andersen, violinisten Svend Erik Pedersen, tangentspiller Steen Dahl, Niels Vejmand trommeslager og mundharpespilleren Lennart Larsen, folk som man
forventer at møde på det årlige Roskilde Tråd, men ikke på en ny plade og i nye sammenhænge.
Initiativtageren til projektet er guitaristen Simon Andersen, der har samlet de ialt 3 orkestre. Folk, Rock, Blues, Americana og Jazz      Turid Nørlund – Curtains GO0613
-Efter mange år på den Danske Pop, Rock og World Music scene, udgiver Turid nu soloprojektet ”Curtians”.   På sit soloalbum har Turid Nørlund slukket for strømmen og skiftet klaver og keyboards ud med en baryton ukulele.  Gardinerne til privaten er blevet trukket fra, alle parader er nede og indspillet med de nærmeste venner i Turid’s stue. ”Her har jeg rod, masser af det, og herfra min verden går”.
På Turids CV står der bl.a. A Day On The Farm, Louise Juul Trio og Brave Young Warriors Of Improvised Music, Adjunkt på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, Maryam Mursal’s orkester, kor med Peter Gabriel, One-Eyed Jacks, DJ Kjeld Tolstrup,
Dansk Melodi Grand-Prix mm.       Zenobia – Fra fynske kyster, Zenobia spiller Carl Nielsen GO0713 Louise Støjberg – vokal, Mette Kathrine Jensen – harmonika og Charlotte Støjberg – piano har i gennem de seneste 2 cd’er og 6 år turneret DK tyndt og henrykket utallige publikummer og spillesteder med deres musik og den danske
sangskat.  Nu har de kastet sig over 17 tracks med vores national komponist Carl Nielsen.

Trioen har endvidere inviteret en række af DK’s bedste musikere med på CD’en.  Martin Rauff – bas ; Torben Sminge – EWI ; Morten Alfred Høirup – guitar ; Jens Krøgholt – kontrabas ; Ditte Fromseier Hockings –kor;  Sidsel Maria Michelsen – kor; Casper Hundebøl – kor; Rune Tonsgaard Sørensen – violin; Christian Ellegaard – violin ;

Asbjørn Nørgaard – bratsch ; Bastian Schneider – cello ; Rolf Persson -
trompet ; John Frederiksen – trompet;  Inge Haaning – horn ; Anders Flindt Mikkelsen trombone ;  Lars Birkelund Olsen – tuba       Rod Sinclair Band – Seascape, Wadden Sea Songs GO0513
Musikken er nyligt komponerede i forbindelsen med indvielsens af Nationalpark Vadehavet   
Rod Sinclair, Jullie Hjetland, Anders Pedersen, Andreas Tophøj, Jacob Pedersen og Martin Schack har indspillet musikken.

Musikprojektet har været drevet af den skotske folkemusiker, sanger og komponist Rod Sinclair. Rod Sinclair har i en årrække været bosiddende og aktiv i bl.a Ribe og danske kultur/musikmiljø. 
Musikken blev første gang fremført i forbindelsen åbnings ceremonien oktober 2010 i Ribe under overværelse af bl.a  bl.a. Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, Miljøminister Karen Ellemann, borgmestre og beboere fra Ribe og omegnsbyer    Mere information, materiale, kontakt og link :  www.gofolk.dk  eller ved besvarelse af
denne mail  – incl. evt. rekvirering af anmeldereksemplarer.  Alle udgivelser distribueres fysisk og digitalt til landets cd og downloadbutikker. Kan også erhverves direkte fra vores  www.folkshop.dk  

De bedste hilsener

Erling Olsen

GO’ Danish Folk MusicRibe

Landevej 190

DK-7100 Vejle

Denmark

 www.gofolk.dk

mobil +45 31 69 12 86

image012image014image011image003
                                              

Share

Skriv en kommentar

Required

Required, hidden

XHTML Tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments