Tænk dig om før du skrotter dit skrot

Hvis du har et stykke skrot, du gerne vil af med, så er det først og fremmest vigtigt, at du tænker dig om. For hvis du bare smider dit skrot i containeren, så ender det måske ikke på det rigtige sted. Det kan være en skade for miljøet, og det kan også koste dig dyrt. Derfor er det en god idé at kontakte en skrothandler, før du skrotter dit skrot. På den måde kan du være sikker på, at dit skrot bliver behandlet på den rigtige måde, og at det ikke ender som affald.

Sådan skrotter du dit skrot på den rigtige måde

Det første du skal gøre, når du har besluttet dig for at skrotte dit skrot, er at finde ud af, hvad det er for noget skrot. At skrotte noget elektrisk udstyr er det ikke det samme som at skrotte en gammel stol. Når du kender til indholdet af dit skrot, kan du kontakte en skrothandler, og aftale med dem, hvordan det skal afleveres. Det er ofte gratis at aflevere sit skrot til en skrothandler, men det afhænger af, hvor meget skrot du har, og hvor meget det vejer. Så det er en god idé at have en idé om det, før du afleverer dit skrot.

Sådan kan du undgå at skrotte dit skrot

Ofte er det ikke nødvendigt at skrotte noget, bare fordi det er gammelt. Mange ting kan nemlig sagtens genbruges, og det er langt bedre for miljøet. Derfor er det en god idé at tænke over, om du kan genbruge dit skrot, eller om det kan sælges videre. Mange skrothandlere sælger også skrot videre, så det er også en mulighed for dig. Hvis du ikke ved, hvad du skal stille op med dit skrot, så kan du altid kontakte en skrothandler, og spørge dem til råds. De kender ofte til, hvordan tingene bedst kan genbruges, eller hvordan de kan blive brugt videre.

Det er din pligt at skrotte dit skrot

Det er lovpligtigt at skrotte skrot, og det er lovpligtigt at skrotte det på den rigtige måde. Hvis du har noget skrot, du ikke ved, hvad du skal gøre med, eller som du ikke kan komme af med, så kan du kontakte kommunen og få hjælp. I mange tilfælde kan kommunen hjælpe med at finde en skrothandler. På den måde undgår du bøder for ikke at skrotte dit skrot, og du undgår også bøder for at skrotte dit skrot på den forkerte måde.