Sådan sender du mails sikkert og nemt

Dette indhold er sponsoreret.

Mails er en stor del af langt de flestes hverdag. Vi sender og modtager typisk rigtig mange mails i løbet af en dag i en god tro om, at de når frem til den tiltænkte modtager. Men er du egentlig helt sikker på, at din mail ikke havner i de forkerte hænder? Hvis ikke, så er der god grund til at læse videre her på siden. Her kan du nemlig bliver klogere på, hvordan du med en krypteret mail kan skabe større tryghed hos både dig selv og din modtager.

Send en krypteret mail, og få større sikkerhed i hverdagen

IT-kriminalitet er en stigende tendens, men med en krypteret mail kan du slippe for bekymringer om, hvorvidt uvedkommende for fingrene i dine mails. Som udgangspunkt er e-mails en meget usikker kommunikationsform, da alle i virkelighed har mulighed for at læse med, hvis de har adgang til forsendelsen. Med en krypteret mail kan du undgå, at andre kan kigge med i eventuelle private detaljer, som du har sendt til en bestemt person.

E-mailkryptering er din garanti for, at din mails kun bliver læst af vedkommende, som du rent faktisk sender beskeden til. Med andre ord kan man sige, at der nærmest kommer en form for onlinelås på en krypteret mail, hvorfor den kun kan åbnes af en bestemt modtager. Skulle din mail af en uheldig årsag alligevel havne i en forkert indbakke, vil krypteringen gøre, at mailen bliver ulæselig.

Det er både hurtigt og nemt at opsætte en sikker mail, så der er i virkeligheden god grund til at få gjort det allerede i dag. Du kan opsætte en krypteret mail blandt andet via Gmail, Virk.dk eller NemID. Du kan selv installere mange af løsningerne, men du kan selvfølgelig også vælge af få hjælp fra en leverandør.

Sådan opsætter du en krypteret mail

Der er mange muligheder for at sende en krypteret mail, men lad os tage udgangspunkt i ”Digital post” med Virk.dk, som kan bruges i kommunikationen med det offentlige fra din virksomhed. Hvis du eksempelvis har brug for at sende en mail med personfølsomme oplysninger, kan du benytte funktionen ”Digital post”, så du kan sende sikre mails. Du er faktisk forpligtet til at bruge denne funktion, hvis du har en virksomhed og et CVR-nummer. Her kan du sende en krypteret mail til det offentlige og besvare beskeder i samme system.

Funktionen kan kun bruges til at sende mails til det offentlige, så hvis du vil sende en sikker mail til andre private personer eller virksomheder, skal du anvende en anden mail-løsning. Det er vigtigt, at du overholder Datatilsynets krav, når du sender mails, og derfor skal alle fortrolige mails krypteres. Det drejer sig om mails, der blandt andet indeholder informationer om CPR-numre, etnisk oprindelse, politiske holdninger og meget mere.