3 råd til at komme af med lugt af kloak i huset

Når afløbet begynder at lugte lidt for hidsigt, så er det tid til at skride til handling. Et ildelugtende afløb kan undgås, hvis du sørger for grundig rengørning og vedligeholdelse, men skulle uheldet være ude, så kan du effektivt komme kloaklugten det til livs med disse 3 gode råd.

Derfor lugter dit hjem af kloak

Kloaklugten opstår fordi snavs og bakterier har sat sig fast i afløbet, hvilket kommer til at stinke forfærdeligt. Det er svært at undgå at madrester, hår eller skidt, ikke sætter sig fast og kommer til at lugte. Der er heldigvis nogle gode tips til, hvordan du selv kan bekæmpe lugten i dit afløb.

1. Hæld kogende vand ned i afløbet

Den mest simple og lette løsning er simpelhen, at hælde en ordentlig omgang kogende vand ned i dit afløb. Det kogende vand kan fjerne eventuelt skidt og snavs, som sidder fast i afløbet og forårsager lugten. Du kan efterfølgende hælde en smule klorin i håndvasken. Klorin er effektiv til at dræbe bakterier, og er med til at fjerne den grimme lugt.

2. Grundig rengørning og afløbsrens

Hvis ikke det kogende vand hjælper, så må du tage stærkere midler i brug. Det kan være at snavs og madrester har sat sig rigtig godt fast nede i afløbet. Forsøg at fjern så meget skidt, som muligt fra proppen eller risten ved afløbet. Hvis du har en gammel tandbørste kan den måske få fat på løstsiddende snavs eller hår. Forsøg manuelt at rense så langt nede i afløbet, som muligt med normalt sæbevand. Derefter kan du forsøge dig med en omgang kraftig afløbsrens. Hvis ikke du har afløbsrens kan en opløsning af bagepulver og eddike også fungere.

3. Kontakt de professionelle

Hvis du har forsøgt dig med alle de gode husmorråd, men kloaklugten stadig hærger i hjemmet, så er det på tide at tage kontakt til en professionel. Kontakt JJ Kloak og få buk med lugten en gang for alle. Kloaklugte kan godt stamme fra et større problem end en smule klorin kan løse. Derfor er det en langt bedre ide at få en erfaren kloakmand på pletten, så du effektivt kan komme af med den genstridige lugt. Undgå at gå i krig med at skille hele kloaksystemet ad på egen hånd, da dette kan forvolde større problemer. Overlad jobbet til de professionelle og glæd dig til at få et velduftende hjem igen.