Find en autoriseret kloakmester hos JJ Kloak og Beton

Uanset hvor god du selv er til at passe på din kloak, vedligeholder brøndene eller afløb, så vil du nok på et eller andet tidspunkt gennem livet have brug for hjælp fra en kloakmester. Vil toilettet ikke trække ud, kan det eksempelvis blive nødvendigt at spile rørene som ligger under jorden. Yderligere kan det være en fordel at lave en tv-inspektion at dine klakinstallationer, for at undersøge om der kan findes en egentlig årsag til problemet. Jo mere der er kendskab omkring, jo bedre kan det forebygges at det sker igen. Alt i alt er det opgaver som din lokale og autoriserede kloakmester kan hjælpe dig med og sådan en kan du finde hos JJ Kloak og Beton.

Sådan vedligeholder du kloakken

Det er muligt selv at gøre en indsats i forhold til at vedligeholde din kloak og undgå at der opstår et stort problem som skal afhjælpes ved hjælp af en kloakmester. Hvis uheldet er ude, så er det dog vigtigt at vælge en autoriseret kloakmester til denne type opgaver, da de er underlagt nogle regler, der sikrer både deres egen og din sikkerhed.

Kloakker og brønde kan vedligeholdes ved at blive jævnligt rengjort. Her skal dækslet åbnes og alt snavs fra bunden skal fjernes, inden der rengøres med eksempelvis en højtryksrenser eller almindelig vandslange. Samtidig kan det undersøges om der eventuelt skulle være frostsprængninger eller skader fra skadedyr, som kan behandles nænsomt og økonomisk, inden det bliver et større problem. Jo mindre skidt og snavs der befinder sig her, jo bedre passer du på din kloak og jo mindre bliver sandsynligheden for tilstopninger også længere ude i kloaknettet.

Er afløbet stoppet?

Det er helt normalt, at der med tiden vil ophobe sig skidt og snavs i afløbet der gør, at det på et eller andet tidspunkt bliver tilstoppet. Det gælder især afløbet fra køkkenvasken, hvor der med tiden helt naturligt vil samle sig fedtrester og lignende. På badeværelset vil der i stedet i høj grad være tale om sæberester og hår der vil være årsag til en tilstopning af afløbet. Det bedste råd til forebyggelse af lige præcis dette problem er, at du tænker over hvad der kommer gennem afløbet. Jo mindre jo bedre. Dernæst kan der ugentlig eller mere, hældes kogende vand gennem afløbet der kan mindste nogle af ophobningerne. Til sidst findes der som alternativ afløbsrens, som kan opløse de rester der oftest er årsagen til problemet med en tilstopning.