Hvordan slipper man af med sølvfisk?

Skadedyr er noget, som ingen mennesker kan lide. Man får det næsten helt dårligt af at tænke på skadedyr i ens bolig. Det betyder nemlig ofte at man skal igennem en længere proces for at komme af med dem igen. Der er dog mange, som oplever problemer med forskellige skadedyr.

Her oplever mange at have sølvfisk i deres hus. Det er et lille dyr, som ikke gør den store skade, men det kan stadigvæk være træls at have dem. Det er dog heldigt, at de er nemme at komme af med igen, hvis man har fået dem i ens bolig. Læs mere om bekæmpelse af sølvfisk her.

Hvad er sølvfisk?

Sølvfisk er et skadedyr. Det er dog ikke et af de værste skadedyr, som man kan have. Man skal derfor ikke bekymre sig om hverken genhusning, lugtgene eller giftdampe, når man skal af med dem. De er også ganske harmløse og de er nemme at bekæmpe.

Sølvfisken lever naturligt i det sydlige Europa og i Asien. De lever ofte i huler eller under sten. I Danmark lever de bedst i de fugtige rum, såsom toilettet eller køkkenet. De lever her, da det ofte er her, at de kan finde alger og mug, som de lever af.

Hvordan foregår bekæmpelse af sølvfisk?

Bekæmpelse af sølvfisk er meget enkel og nem. De trives i fugtige miljøer. Man skal ofte bruge mikrokapsler, hvor sølvfiskene vil være forsvundet efter et par dage. Disse kapsler lugter ikke og er hverken farlige for husdyr eller mennesker. Disse kapsler skal dog bruges af en autoriseret skadedyrsbekæmper.

En form for bekæmpelse af sølvfisk, som du kan gøre brug af som privatperson, er lokkedåser. Det vil virke fint, hvis der ikke er så mange sølvfisk, men hvis man har problemer med mange af dem, så kan det godt tage lang tid, hvis man vælger at gøre det selv.

Sådan kan du undgå at få sølvfisk igen

Man kan nemt forebygge at få sølvfisk i sit hus. Hvis man husker at lufte ud ofte sådan at man reducerer antallet af husstøvmider, hvilket er noget, som sølvfisken lever af. Det er specielt vigtigt at lufte ud efter at man har været i bad. Man skal fjerne skimmel i vaske og under rister. Så skal man også prøve at undgå at tørre tøj indenfor, da dette skaber fugt i rummet. Hvis man følger disse råd, så vil man kunne forebygge en invadering af sølvfisk i ens bolig.