Dette overrasker stadigvæk mange af danskerne

For ikke så lang tid siden afsluttede vi årets tredje kvartal, og dette betød selvfølgelig, at man modtog en masse regninger for de ting, man betaler for hvert kvartal. Har man været ekstra opmærksom i slutningen af september eller i starten af oktober, så har man måske bemærket posten “negative renter” eller “renter” med et minus foran i sin netbank.

I ovenstående scenarie er der desværre ikke tale om en fejl. Det er helt rigtigt, at du skal betale negative renter, hvis du har penge stående på din bankkonto. Har du 100.000 kroner på din konto, så kommer du til at betale 600 kroner i negative renter, hvis du skal betale negative renter fra den første krone, skriver Neap.dk i denne artikel.

Problemet er bare, at mange danskere ikke læser betingelserne (de færreste gør), og så bliver de overrasket, når de skal betale for det. Der er desværre ikke så meget at gøre ved det. Der er dog et par muligheder, man kan anvende for at reducere de negative renter eller eliminere dem helt. Det er dog meget svært at komme med bud på, hvordan man gør det, og hvor det virker for alle. Vi har ikke alle samme bank, og derfor gør forskellige betingelser sig gældende.

Idéer til at slippe af med negative renter

For at første kan du prøve at ændre aftalen med din bank. Det er nok ikke det nemmeste, men hvis du ikke ønsker potentielt at skifte bank, så må dette være løsningen. Mange banker opkræver ikke negative renter op til 100.000 kroner i indestående. Hos andre kræver det, at man har NemKonto hos dem, før man kan have op til 100.000 kroner stående rentefrit. Kan du ikke aftale de negative renter væk, så kan du prøve at se, om du betaler dem, fordi du ikke har NemKonto i din bank. Har du kun én bank, så har du allerede NemKonto i den bank.

Kan du ikke gøre noget i din egen bank, så kan du begynde at lede efter andre banker. I Danmark er det meget nemt at oprette en ny konto, fordi vi har NemID. Derudover kræver det ikke, at du rykker al din aktivitet til den nye bank, du vælger. Du kan sagtens have én konto i en anden bank, som du kun bruger til noget opsparing, og så har du din daglige økonomi i din primære bank.

Et lille trick som de færreste kender er, at man kan oprette en handelskonto på en aktieplatform (Nordnet eller Saxo, hvis det skal være i Danmark), og så kan man sætte penge ind der. Disse penge er typisk ikke underlagt en negativ rente op til et vis beløb. Fordelen er også, at så har man allerede penge stående på en platform, når man endelig beslutter sig for at investere i aktier eller lignende. Det er også den sidste mulighed på vores liste, nemlig investering. Dermed undgår du også negative renter.