Dødsbo? Det her kan du gøre

Dødsbo? Det her kan du gøre

 

Står du i den kedelige og triste situation af at have mistet én tæt, som du holder af. Der er ikke en særlig vej gennem sorgen. Hver person rammes forskelligt fra den anden. Ligeledes håndtere alle sorg og ulykke på deres helt egne individuelle måder, hvorfor det kan følelses lidt som en enigma, når det kommer til at komme videre.

Et par veje til en lysere dagligdag

Når det kommer til at komme over sin sorg, findes der et par metoder, som du kan gøre brug af, som en hjælp til at komme videre gennem en grå hverdag.

Som førnævnt håndterer folk deres sorg på der egne unikke måder, hvorfor det først handler om at tage udgangspunkt i din egen. Nogen personer har måske ikke haft et tæt forhold til den afdøde, hvorfor de ikke nødvendigvis behøver at gøre brug af samme midler og metoder. Ligeledes er der andre som rammes hårdt, og som næsten helt bliver paralyseret.

En metode som du kan gøre brug af som et led til at komme videre, er at tage noget tid til dig selv. Men fremfor at socialt isolere dig helt, er det vigtigt at du skaber en fin balance mellem de to. Det kan altid anbefales at søge omsorg og trøst fra sin nærmeste. En hjælpende hånd i sorgens gang kan have en betydelig effekt for at ens humør bliver bedre.

Fokusere på andre ting

Selvom denne metode er nemmere sagt end gjort, er det vigtigt ikke at blive opslugt og dermed tilsidesætte eller helt at glemme sit almene liv. Det kan være meget gavnligt at prøve at fokusere på andre ting end selve den afdøde, da det kan hjælpe med at bedre humøret. Du kan eksempelvis kaste sig ud i nogle aktiviteter, som du godt kan lide, dyrke motion, mediterer og lignende. Det kan anbefales her at tage afsæt i, hvad du netop bedst kan lide.

Rydning af dødsboet – et tredje skridt mod en mere normal hverdag

En tredje løsning som du kan gøre brug af, er at få ryddet den afdødes dødsbo. Finder du det selv alt for svært og følelsesmæssigt uoverskueligt at skulle sortere, vælge og smide den afdødes arve dele ud efter arvs-opgørelsen, kan du hente hjælp fra et dødsbo rydder.

En borydder eller dødsbo rydder er særlige personer og virksomheder, der kan ses som flyttemænd indenfor dødsboer. Som navnet antyder hjælper de én mod betaling at rydde dødsboet. Det kan her anbefales at undersøge de forskellige løsninger, da nogle tilbyder forskellige tjenester og services indenfor dødsboer, f.eks. vurdering af dødsbo.

Herudover kan der forskel på, hvor du geografisk kan få hjælp. Eksempelvis er der nogen der kan hjælpe over hele Sjælland, mens andre kun tilbyder hjælp i lokalområder.