Gode råd til indretning af dit soveværelse

Indretningen i dit soveværelse skal henlede dig til total ro og balance i det øjeblik, du træder ind i rummet. Soveværelset er netop et af de rum i dit hjem, hvor du skal kunne slappe helt og aldeles af, og der skal være en god hyggelig atmosfære. Det hjælper nemlig på søvnkvaliteten, hvis du befinder dig i et rum, du er afslappet og tilpas i. Vi har skrevet nogle gode råd til dig, om hvordan du indretter dit soveværelse allerbedst. Så læs med her, og bliv inspireret til, hvordan du kan indrette dit soveværelse.

Placér din seng rigtigt

Der er naturligvis mange måder, man kan placere en seng på. Men vidste du godt, at det kan have en effekt på måde, som du sover på? Hvis du vender i en bestemt retning i sin seng, så kan det have betydning for måden, du sover på. Mange vil helst gerne vende mod døren, så de kan se hvis der kommer nogle ind. Det kan nemlig føles utrygt, hvis du vender den anden vej. Det vil også være mest fordelagtigt for dig, hvis du placerer din seng op ved væggen, fremfor midt i rummet. På denne måde får du mere plads i dit værelse, og det ser bare rent indretningsmæssigt pænere ud.

 

Vælg nogle rolige farver

Farver har også stor indvirkning på den stemning, som man fornemmer i et rum. Hvis farverne er rolige og behagelige, så føler du per automatik dig bedre tilpas. Mange vælger at male deres soveværelse i en lyseblå eller grøn nuance, da disse farver virker beroligende. Du kan også bruge tapet med et roligt print på eller vælge møbler i lyse nuancer. Hvis dit soveværelse er ret lille, er det bedst at undgå at bruge meget mørke nuancer, da disse vil få rummet til at føles endnu mindre. Det kan lukke rummet meget sammen, og det er ærgerligt hvis du har pæne lysindfald i rummet fra dine vinduer. Du får mest ud af rummet, hvis det er lille og trangt, hvis du maler det i lysere farver.

 

Pynt med planter

Planter i dit soveværelse er en god måde at skabe liv i rummet på. De ser ikke kun smukke ud, men har også en positiv effekt på luften i dit soveværelse. Planter hjælper nemlig med at rense luften og forbedre din søvnkvalitet. Du behøver ikke en masse planter for at opnå denne effekt; selv en lille plante på dit natbord kan gøre en stor forskel. Hvis du ikke er særlig god til at holde planter i live, kan du også vælge nogle kunstige planter i stedet. Dog kan de ikke hjælpe på luftkvaliteten. Men kunstige eller ægte planter giver meget stemning til et rum.