Sådan udskiftes en generator

Denne vejledning hjælper dig gennem processen med at udskifte en generator. Vi gennemgår, hvilket værktøj du skal bruge, hvordan du fjerner den gamle generator, og hvordan du installerer den nye. Generatorer er en vigtig del af din bils elektriske system. De leverer strøm til batteriet og holder spændingen i din bil stabil. Med tiden kan generatorerne blive slidt op og skal udskiftes. Bestil et syn eller eftersyn online med prismatch og 3 års FDM-godkendt garanti hos find-autoværksted.

 

Når en generator begynder at svigte, vil du måske bemærke, at batterilampen på instrumentbrættet tændes. Andre tegn på en svigtende generator er bl.a. svagt lys, problemer med at starte bilen og mærkelige elektriske problemer. Hvis du bemærker nogen af disse problemer, er det på tide at udskifte din generator.

 

Værktøjer, du skal bruge til udskiftning af generatoren

 

Før du går i gang, skal du bruge et par stykker værktøj. Du har brug for et sæt med stikdåser, en skralde og en skruenøgle. Du skal også bruge en Phillips-skruetrækker og en flad skruetrækker. Sørg for, at du har disse værktøjer, inden du går i gang.

 

Sådan fjerner du den gamle generator

 

Når du har dit værktøj, er du klar til at fjerne den gamle dynamo. Først skal du afbryde den negative batteripol. Dette vil forhindre eventuelle elektriske problemer, mens du arbejder. Find derefter generatoren. Den sidder normalt på førersiden af motoren i nærheden af batteriet. Når du har fundet den, skal du bruge dit stikdåse-sæt til at fjerne de bolte, der holder den på plads. Når boltene er fjernet, kan du nu fjerne den gamle dynamo. Vær forsigtig, når du fjerner den, da den stadig er forbundet til motoren med ledninger. Når du har fjernet den gamle generator, er du klar til at installere den nye.

 

Monteringen af den nye generator foregår omvendt i forhold til afmonteringen. Først skal du tilslutte den nye generator til motoren. Derefter skrues den på plads. Når den sidder fast, skal du tilslutte den negative batteripol igen.

 

Start nu motoren, og kontrollér den nye generator. Den skal oplade batteriet og forsyne bilen med strøm. Hvis den fungerer korrekt, er du færdig! Udskiftning af en generator er en ret enkel proces. Med denne vejledning og det rigtige værktøj kan du gøre det selv på ingen tid.

 

Selvom en generator er en vigtig del af bilens elektriske system, er det ikke den eneste komponent. Batteriet er også en vigtig del af det elektriske system. Batterier leverer strøm til bilen, når motoren ikke kører. De bruges også til at starte motoren.