Slip for at skulle sidde bag rettet, når du skal på ferie

Nogle mennesker har det fint med at køre 20+ timer med enten meget få eller slet ingen stop på vej mod Gardasøen i Italien eller andre steder, når feriedestinationen kalder.

Men der er flere og flere, der har fået øjnene op for fordelen i, at man ikke er tvunget til at sidde med et fastlåst højre ben til speederen, og samtidig er tvunget til at udøve høj agtpågivenhed hele vejen langs motorvejen gennem Europa. Som man jo skal, når man kører bil. Kør bil, når du kører bil, siger de jo.

I hvert fald er der kommet fokus på, at man jo i stedet for selv at skulle risikere krampe i krop og lemmer kan betale sig fra, at andre i stedet må ligge med disse laster. Det er af den grund blevet mere og mere populært at benytte sig af alskens transportmetoder, hvor man ikke selv er lokofører i eget transportmiddel. For fordelene er nemlig, at man afhængigt af den alternative transporttype, man vælger, oftest har rig mulighed for at bruge transporttiden på i stedet at foretage sig ting, som man får langt større fornøjelse ud af.

Det være sig musik, bøger, film, tælle får eller trille tommelfinger sågar. Alt er tilladt, og alt er stort set muligt, når du ikke er fikseret til et rat og en speeder + bremse og kobling. Mange unge benytter sig eksempelvis af interrailrejser, når sabbatårets surt optjente spareører skal brændes af, men endnu flere ser fordele i at transportere sig via bus, fordi du i disse tilfælde typisk har en fastlagt rute uden stop undervejs, udover pauser.

Leje af bus med chauffør er således et oplagt valg, fordi du her outsourcer køretjansen og de dertilhørende sure pligter til selskabets mand, og du kan dermed selv koncentrere dig om at få færdiggjort Harry Potter-bøgerne på vej mod endedestinationen. Eller hvad du nu har med af midler til at fordrive tiden.

Et godt sted at leje en bus med chauffør er Vikingbus, fordi de blandt andet råder over Danmarks største flåde af busser. Så uanset, hvad du måtte have af præferencer for en bustur til din ferie, kan det lade sig gøre. Og når vi snakker ferie, er det oplagt at kigge på deres tilbud om danske turistbusser, som går til mange forskellige destinationer uden for Danmarks grænser.

Det er efterhånden blevet lige så nemt som at bestille en busbillet inde i byen – du klikker bare af, hvor du gerne vil hen, og så får du serveret en række tilbud, som du kan vælge og vrage i. Så er det bare at få downloadet noget musik eller en film, og så ellers læne sig tilbage i de behagelige stofbetrukne sæder. Men giv agt – du ender måske med at falde i søvn, inden I triller ud af byen. Men altså… Det står nok på hylden for ”lykkelige fejltrin”, man kan lave på vej på ferie.