Top 5 årsager til at investere i 2022

I 2020 og 2021 har vi i Danmark oplevet et sandt boom af nye investorer. I dag er det lige knap 1 million danskere, der har investeret i værdipapirer – aktier eller obligationer.

 

Men hvad så med de resterende mere end 4 millioner danskere? Nogle har ikke mange – men samtidigt så sidder der mange milliarder kroner på danskernes løn- og opsparingskonti og bare rådner op, Det er synd, når vi ikke alene har inflation, der spiser værdien af ens opsparing, men også fordi at det er nemmere end nogensinde før at gå i gang med investering.

 

Her kigger vi på top 5 årsager til at investere i 2022:

 

Det er nemt

 

Det har aldrig været nemmere at investere end lige nu. Platforme som Nordnet, Saxo Bank og for nyligt Lunar.app har gjort det både nemt og næsten gratis at investere i værdipapirer.

 

Du kan også investere i ejendomme

 

Ønsker du ikke volatiliteten og risikoen for at tabe penge? Overvej ejendomsinvestering som alternativ til aktier. Klik på linket og læs mere.

 

Med god tid er du næsten sikker på at tjene penge

 

Der er altid risiko for at tabe penge på aktier. Men jo længere tid du er i markedet, des mere sikker kan du være på at tjene penge. Invester ikke med en tidshorisont på få uger eller måneder.

 

Invester aktivistisk

 

Hvis du ønsker det, kan du bruge dine penge til at investere aktivistisk. Du kan fx investere i virksomheder, der fordrer den grønne omstilling. 

 

Time in the market beats timing the market

 

Det sidste argument er, at du kan vente på sidelinjen til evig tid på det perfekte tidspunkt. Et kinesisk ordsprog siger, at det bedste tidspunkt at plante et træ på var 20 år siden. Men det næst-bedste er i dag. Det gælder også med investeringer. At du ikke gik i gang for 20 år siden er ikke en undskyldning for ikke at begynde nu og få værdi ud af det.

 

Held og lykke med dine kommende investeringer!