Valg af softwareudvikler, hvad skal du være opmærksom på?

Når du skal vælge den rette softwareudvikler at samarbejde med, skal du have en person, der er erfaren, pålidelig og en god kommunikator. Disse kvaliteter er afgørende for et vellykket langsigtet forhold mellem din virksomhed og den af deres tjenester. 

Ved at vælge den rigtige softwareudvikler vil du kunne sikre kvaliteten af det arbejde, der produceres for din virksomhed, samt sikre, at deadlines overholdes på en effektiv måde. I dette blogindlæg vil vi undersøge, hvilke slags færdigheder og personligheds træk du bør kigge efter, når du vælger en softwareudvikler til sit projekt.

 

Udvikler eller udviklingshus?

Udvikling af et softwareprodukt kræver specialiseret viden og færdigheder. For virksomheder kan det være svært at skaffe sådanne tekniske talenter internt, hvilket giver dem to valgmuligheder: at ansætte en udvikler eller at outsource udviklingsarbejdet til et udviklingshus.

Hver mulighed har forskellige fordele og ulemper, så beslutningen er i sidste ende et spørgsmål om, hvad der passer bedst til den enkelte virksomheds behov.

Se også: Uptime Development.

Det kan være omkostningseffektivt at arbejde med en freelanceudvikler, men det er måske ikke muligt at gennemføre komplekse projekter, hvorimod et team af udviklere fra et udviklingshus kan give mere pålidelige resultater, men medfører ofte ekstra omkostninger.

Virksomhedsejere bør derfor nøje vurdere begge muligheder og tage hensyn til faktorer som:

  • Projektets størrelse og kompleksitet
  • Deadline
  • Tidsplanlægning
  • Budget

 

Sådan finder du den rette udviklingspartner

Når du har fundet ud af om du skal arbejde med en udvikler eller et udviklingshus, er næste skridt at finde den rette partner. At finde den rigtige udviklingspartner kræver research og due diligence, da hver partner har forskellige færdigheder, evner og erfaringer. 

Det er vigtigt at vide, hvad du leder efter med hensyn til teknologi, tjenester og løsninger samt niveauet af support, der er tilgængelig for projektet. 

Når du undersøger potentielle partnere, skal du starte med at læse kundeanmeldelser for at få et indblik i deres styrker og svagheder, før du tager kontakt og arrangerer et møde med dem. Hvis du samler klare krav til dit projekt inden mødet, kan det være med til at fastslå, om det er den rigtige udviklingspartner for dig.

Kig efter dette, når du laver din research

Valg af den rigtige udviklingspartner er afgørende for ethvert projekts succes. Søg efter en partner, der har unik erfaring og specialiseret ekspertise, så du kan maksimere værdien af dit softwareprodukt eller din platform. 

Partneren skal være i stand til at lytte nøje til din vision og levere kreative løsninger, der opfylder dine mål, tidsfrister og budgetter. 

Tekniske evner er vigtige at overveje, f.eks.:

  • Skalerbarhed
  • API-integrationer
  • Metoder til kontinuerlig levering
  • Dataarkitektur
  • Sikkerhedsprotokoller 
  • Udviklingssprog

MEN kulturen spiller også en vigtig rolle, da I skal arbejde tæt sammen. Sørg derfor for, at de har en åben indstilling og en samarbejdsånd, der stemmer overens med din.

I sidste ende skal du føle dig tryg ved, at den potentielle partner forstår, hvad du har brug for fra dem. Og at de er i stand til at levere det inden for budgettet og til.