6 gode råd, når du skal shoppe tøj på en dansk webshop

Det er ekstremt nemt at blive fristet, når det kommer til at shoppe tøj online. Der er et utal af hjemmesider, og der er ofte tilbud så gode, at man næsten ikke kan tro at det er sandt. Det tager aldrig mere end et par klik, så er man på sin favorit hjemmeside, og kan browse igennem alle deres tusindvis af stykker tøj, som ofte bliver opdateret hver dag. Der er alle størrelser, farver, former, og det hele kan blive leveret indenfor 24 timer, skulle du ønske det. Er det alligevel ikke noget for dig, kan du sende retur gratis. Med andre ord; det har aldrig været nemmere at opdatere sin garderobe! Dog er der flere ting du skal huske på, inden du køber tøj på webshops.

1. Shop med omtanke

Vidste du, at tøjproduktion og salg af tøj, faktisk er et kæmpe problem i forhold til miljøet? ”Fast fashion”, som det kaldes, betyder, at enorme mængder tøj bliver produceret til meget billige penge, under rigtig dårlige arbejdsforhold, og bliver transporteret verden rundt, inden det havner hos forbrugeren. Derfor, så undersøg eventuelt hvilket firma du handler hos, inden du shopper. Mange store hjemmesider, der har enorme mængder tøj til billige penge, er nemlig de største syndere i forhold til fast fashion. Hvis du vil shoppe mere miljøbevidst, så sørg for at vælge mindre – gerne danske – hjemmesider.

2. Find en dansk webshop, der sælger notes du nord

Det er en rigtig god idé at handle lokalt, hvad end det gælder fødevarer, møbler eller tøj. Det gælder faktisk også, når man skal shoppe tøj online. Det betyder nemlig, at du for det første ofte vil støtte danske designere, og ikke store masseproducerede firmaer. Ydermere, så vil det som regel blive sendt fra Danmark, og ikke fra udlandet. Derfor vil du modtage dit tøj hurtigt, men du vil også efterlade mindre miljø fodprint, end hvis du købte hos store udenlandske firmaer.

3. Find danske mærker

Vi er i Danmark rigtig heldige, at vi på trods af vores lille størrelse, har enormt mange dygtige designere, der uden problemer kan følge med på internationalt niveau. Du vil aldrig finde deres smukke tøj på store udenlandske hjemmesider, men det vil derimod altid være at finde på danske webshops.

4. Danske webshops vil altid være up to date på dansk mode

Det kan ofte være svært at følge med i mode. Ting skifter hele tiden, der er meget at holde styr på, og man ved aldrig helt hvad det næste bliver. Det kan også være meget forskelligt hvad der er moderne. De ting du ser som er moderne på de sociale medier, er det måske kun i USA eller Australien, og afspejler ikke det danske gadebillede. Hvis du shopper tøj på danske hjemmesider, er du garanteret at det er tilpasset hvad der er på mode lige her og nu i Danmark. Hvis du derfor gerne vil passe ind i det danske gadebillede, er det helt klart en fordel at shoppe på en dansk webshop.

5. Find tøj der passer til årstiderne

Danmark har alle årstider. Vi har både bidende kulde, men også meget varme sommerdage, og alt derimellem. Det kan være svært at shoppe efter. Danske webshops ved heldigvis, at det er en udfordring at finde tøj der passer til alt slags vejr, og er derfor indrettet med mærker der tilpasser sig den udfordring. En dansk webshop, der sælger Notes du Nord kan opfylde alle årstidsbehov. Det betyder, at du ikke skal købe nyt tøj hele tiden, og støtte fast fashion. Her får du simpelthen både lokalt design og webshop, samtidig med at du handler i god ro med miljøet.

6. Invester i dig selv

Selvom det kan være dejligt at eje mange stykker billigt tøj, så man har mere at vælge imellem, er det sjældent særlig god kvalitet. For at det skal kunne være så billigt, så er materialet typisk elendigt. Hvis du køber dansk produceret tøj på en dansk webshop, vil kvaliteten typisk være enormt høj. De fleste danske designere nægter nemlig at gå på kompromis med kvalitet. Det gør, for dig, at tøjet er meget mere behageligt at have på, og vigtigere, at det holder meget længere. Hvis du investerer i kvalitet, investerer du i dig selv!