Har du is i maven kan du lære om aktier for begyndere

Er du nybegynder på aktiemarkedet er der et par ting du skal lære, før du kaster dig ud i det. Du kan læse guides og tale med folk med erfaring. Under alle omstændigheder er det en dårlig ide bare at kaste sig ud i det. der findes så meget erfaring, som du frit kan overtage og drage nytte af. Læs mere om handel med aktier for begyndere her.

Aktier og deres tid på markedet

Gamle firmaer er ofte mere stabile end nye firmaer. Aktier for begyndere handler om is i maven. Nye aktier kan giver profit på kort tid. Til gengæld er de ikke så stabile som gamle aktier. Prøv at holde øje med nogen bestemte aktier på markedet. Giv dem tid og se hvor lidt eller meget udsving der er på deres kurs. Har du is i maven kan du sagtens prøve med nye aktier. Kan du mærke knuden i maven, så hold dig langt væk. Der handles mange aktier hver dag og det er helt uforudsigeligt hvilke der stiger og hvilke der falder i kurs. En tommelfingerregel kan være det med tiden. Har et firma eksisteret i mange år, så bliver det højst sandsynligt ved med at eksistere. Nye firmaer kan blive stabile over tid, de kan også bukke under over en nat. Om du handler nye eller gamle aktier, er lidt en smagssag.

Dine penge – dit valg

Det første spørgsmål, du stiller, handler naturligvis om penge. Har du lidt eller mange afgør om det er en god ide at lærer om aktier for begyndere. Har du mange kan du satse stort. Har du ikke så mange er det nok en god ide at holde lidt igen. Måske skal du først og fremmest overveje om du vil binde dine penge, eller om du vil have dem nu og her. Når du køber aktier, binder du dine penge. Du kan ikke bare binde dig for en måned eller to. Aktier arbejder over tid. Nogle gange går der mange år før det kan betale sig at sælge en aktie igen. Hvad du bruger dine penge på, er din egen sag. Det står ikke skrevet nogen steder at du skal købe aktier for dine penge. Eller at du i det hele taget skal forsøge at få dine penge til at yngle. Aktier er som regel ikke for begyndere. I hvert fald ikke uden en hel masse hjælp. Foretrækker du at bruge dine penge på at leve livet, så er der ikke noget forkert i det. det er dig der har tjent pengene og helt suverænt dig der bestemmer hvordan de skal bruges. Du kan købe en båd, hvis det er det du har lyst til. En lang rejse til hele familien. Et nyt sommerhus. Altså, hvis du har så mange penge på bogen, at du frit kan vælge at købe glæder nu og her, eller aktier som giver glæde om mange år. Pengepungen styrer i sidste ende hele showet.