Sådan køber man smart storkøkken udstyr i 2021

Måske står du for at skulle åbne din egen restaurant eller cafe? Eller du har måske endelig taget dig sammen til at skifte udstyret i dit ældre storkøkken? Før du hiver tegnebogen op af lommen, så læs med her.

Et storkøkken skal være funktionelt og kreativt

Det kan være lidt af en opgave at skulle stå for at indrette et storkøkken. Dels er der en række regler og hygiejneforhold, der skal være på plads, men et storkøkken skal også være både funktionelt og snakke til kreativiteten. Særligt vigtigt er det, at dit nye storkøkken passer til de mennesker, der skal arbejde i det. Der er forskel på, om et køkken skal bruges i forbindelse med en restaurant, hvor det indimellem kan gå hektisk til, på en travl aften, eller om det er et kantinekøkken på en virksomhed. I et travlt restaurantkøkken, hvor ingen dage er ens, kan det være ekstra vigtigt, at storkøkkenet giver rum til mange mennesker på én gang. For eksempel skal der være plads til, at flere kokke kan stå og arbejde på forskellige retter på én gang. Lige som der måske skal tages hensyn til større trafik af køkkenpersonale og tjenere.

 

Planlæg dit køkken hjemmefra

Fordi ingen storkøkkener er ens, er det ekstra vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser om, hvordan I arbejder i køkkenet, og hvilken type maskiner, borde, hylder, kogeøer med mere, I har brug for. Det gør det nemlig meget lettere for leverandøren af dit storkøkken udstyr at rådgive dig ordentligt. Og husk at god rådgivning ikke må undervurderes. Et storkøkken er nemlig ikke billigt, men det kan blive en ekstra dyr fornøjelse, hvis du ikke har styr på din planlægning. Når du skal købe interiør og udstyr til dit nye storkøkken, kan du naturligvis vælge mellem mange forskellige leverandører. Men igen storkøkkenudstyret koster ofte en mindre formue, så det kan ofte være en fordel at vælge én enkelt leverandør. Gå for eksempel efter en god webshop, som dropshipper dine pakker (altså sender dine bestillinger direkte fra producenten). Det hjælper med at bevare overblikket. Måske har du endda mulighed for at skaffe dig selv en god og rentabel aftale om rabat ved storkøb? Samtidig sikrer du dig også, at din leverandør af storkøkken udstyr har en god portion viden om indretning af storkøkkener. Det kan du ikke nødvendigvis være sikker på, hvis du køber dit køkkenudstyr i mindre mængder hos mange forskellige leverandører.