Coronatest, sundhed og sikkerhed

Der er efterhånden flere og flere steder der har krav på et coronapas inden man for eksempel skal til frisøren, i zoologisk have eller andet. Der kan være enormt lange og kedelige køer på de offentlige testcentre. Hvad hvis du får at vide, at du kan undgå dette ved nemt at teste dig selv?

At teste sig selv, er noget man skal vænne sig til inden det er noget man bliver god og vant til. Når man er det, er det virkelig nemt, simpelt og hurtigt at teste sig selv for corona inden man skal noget bestemt. Det er rigtig vigtigt at have sikkerheden i orden.

Hvordan selvtester man?

Det kan virke kompliceret at skulle teste sig selv fordi der skal en del udstyr til – eller i dette tilfælde et testkit – det er dog rigtig simpelt. Du starter selvfølgelig med at spritte dine hænder og bordet du tester ved af, så alt er rent og bakteriefrit. Herefter tager du din antigen test og åbner indpakningerne. Dog skal testgenstandene ikke i kontakt med bordet.

Når det hele er åbnet og ikke er i kontakt med bordet, kan testen begynde. Det tager i alt 15 minutter – dette er med tiden det tager at få svar. Spyttesten er lige så sikker som en quicktest, hvilket er en test der er accepteret af det danske sundhedsvæsen og derfor er gyldig, når du skal bruge et coronapas.

Hvorfor bruge tid og penge på at selv teste?

Ja, det er gratis at blive testet på de offentlige testcentre i Danmark. Dog er det ikke alle der har tid til den lange kø. Dette kan undgås. Du vil ikke kun spare din tid, men også andres tid. Det vil gøre mere eller mindre hele processen meget nemmere for dig der skal testes regelmæssigt. Dette er en rigtig stor fordel at have. Inden familiearrangementer kan du af den grund være sikker på at du ikke har corona ved at tage en spyttest hjemme. Dette gør det nemmere og mere sikker for dig, familie og venner at være sammen. På den måde sikrer du dig via din egen sikkerhed, andres sikkerhed. En af de mange gode ting ved dette er, at det er nemt og sikkert.

Det at have styr på Corona smitte eller ej, er meget kompliceret, men ligesom ved så mange andre ting, så starter det med en selv. Det at du med sikkerhed ved, at du ikke har corona, kan bryde kæder. Det betyder også at du ville opdage det meget hurtigt, hvis du nu blev smittet og på den måde vil der blive brudt en smittekæde. Det er vigtigt at alle mennesker gør sit. Om det er så bare, er en test i ny og næ, så gør det en forskel, så vi alle kan få en normal hverdag igen.