Danskere investerer som aldrig før (også i Bitcoin)

Hvis du har fulgt med i de danske medier, så har du helt sikkert set artikler om, at danskerne investerer som aldrig før. Lysten til investering er simpelthen så høj, at danskerne handlede aktier rekordmange gange i løbet af en af de første måneder af 2021.

 

Det er dog ikke udelukkende aktier, danskerne interesserer sig for. Nej, der har også været et øget fokus på kryptovaluta. Her kan eksempelvis Bitcoin og Ethereum (Ether) nævnes som værende de mest populære af slagsen. Dogecoin har dog også fået en del fart i løbet af 2021, hvorfor der kan diskuteres, hvorvidt denne er en af de mest populære.

Investering i Bitcoin

Med den stigende popularitet af kryptovaluta, er Bitcoin også blevet mere populært. Der har været ekstremt store stigninger i kursen på Bitcoin, hvorfor danskerne også har fået øjnene op for både Bitcoin og andre kryptovalutaer.

 

Der er en myte om, at det er kompliceret at købe (investere) Bitcoin i Danmark. Det er dog ikke rigtigt, da der findes rigtig mange ressourcer online, hvor du kan få hjælp til at investere i kryptovaluta. Hjemmesiden MyCrypto.dk hjælper dagligt mange danskere med at komme i gang med kryptovaluta. Du kan besøge deres hjemmeside, hvis du ønsker at komme i gang med kryptovaluta.

Er kryptovaluta farligt?

Det er ikke farligt at investere i kryptovaluta, men der er selvfølgelig en risiko forbundet med det. Kryptovalutaer er investeringer med meget høj risiko, men der er også et potentielt højt afkast – hvis man kigger på det historisk set. Vi ved godt, at man ikke kan forudsige fremtiden på baggrund af historisk data, men det kan give en indikation om mulighederne. Mulighederne er altså meget store.

 

Opbevaring af kryptovaluta kan dog gå hen og blive farligt, hvis man ikke har en sikker wallet. Dette kan man få ved eksempelvis at købe en hardware wallet til Bitcoin eller den valuta, du ønsker at opbevare. Sikkerheden på den enhed er i top, og det er ekstremt nemt at sætte op. Det er nemmest at komme i gang med en Ledger Nano S fra Danmark.

Gebyrer når man investerer

Du går måske og overvejer at købe Bitcoins, men det der holder dig tilbage er de tilsyneladende høje gebyrer. Hvis du synes, at gebyrerne er meget høje, så har du kigget de forskellige steder. Kigger man rundt omkring, kan man hurtigt konkludere, at det generelle prisniveau er 1 til 3 procent i udlandet, og 3 til 5 procent i Danmark. Det er dyrere at købe Bitcoins i Danmark, men det er dog hurtigere for dig. Et godt eksempel er hvis du ønsker at købe med MobilePay. Dette har du nemlig ikke mulighed for at gøre med en udenlandsk udbyder.