Danskerne forsøger i større grad at have udenlandske erhvervskonti

Hvis du har fulgt med i debatten på diverse sociale medier og i grupper om iværksætteri på Facebook, så ved du også, at der er rigtig mange der klager over, at det virker meget dyrt at få en erhvervskonto i Danmark. Med det stigende antal udenlandske banker, der tilbyder deres ydelser til danske virksomheder, er der flere og flere, der begynder at undersøge mulighederne for at have en erhvervskonto i udlandet. Ikke nok med at det typisk er meget nemmere at få en konto der, så er det i langt de fleste tilfælde også en del billigere, skriver en hjemmeside her.

 

Er det overhovedet muligt at have en udenlandsk erhvervskonto?

Det er bestemt muligt at have en erhvervskonto i udlandet, men det er ikke det nemmeste. I Danmark skal alle virksomheder have tilknyttet en bankkonto som NemKonto. Du kender det allerede fra din dagligdag, hvor du modtager penge fra det offentlige på din NemKonto – sådan fungerer det også for virksomheder. Får du en erhvervskonto i en dansk bank, så er det meget nemt, fordi din første konto som regel automatisk din NemKonto. Dette gør sig ikke gældende i udenlandske banker og udenlandske pengeinstitutter.

 

For at tilknytte din udenlandske erhvervskonto som NemKonto, skal du have fat i en blanket fra NemKonto. Herefter skal du udskrive den samt underskrive den. Denne skal så sendes med fysisk post direkte til NemKonto, hvorefter de efter et par uger registrerer ændringen. Tillykke, du kan nu modtage penge fra det offentlige.

 

Hvorfor er det billigere at have en udenlandsk konto?

Det er ikke helt klart, hvorfor det er tilfældet, da alle banker og pengeinstitutter er underlagt nogenlunde samme regler – uanset hvor i EU det der. I Danmark kan ansøgningsprocessen være meget lang, og man skal indsende en del forskellige dokumenter. I visse tilfælde kan du også blive afvist. I udlandet skal du også indsende dokumenter, men processen er bare meget simplere og hurtigere. Din erhvervskonto kan være klar inden for samme dag, hvor det i Danmark godt kan tage en uge.

 

Det kunne overvejes, om de udenlandske banker har billigere arbejdskraft, hvorfor de kan tilbyde lavere priser. Måske sigter de efter at have mange kunder, der hver især betaler en lille smule i stedet for et par kunder, der betaler en del mere. Man kan dog ikke ignorere, at både Wise (de hed tidligere TransferWise, måske kender du dem fra private pengeoverførsler) og Revolut (dem kender du helt sikkert privat) vokser meget hurtigt, og de bliver ved med at udbyde flere services til europæiske virksomheder.

 

Når man som iværksætter skal spare penge, så prøver man at spare, hvor man kan. En erhvervskonto ser ud til at være der, mange vælger at spare for tiden.