Giv din baby end bedre start på livet med det rette babyudstyr

Står du til at blive kommende forælder, men er i tvivl om, hvad du helt skal købe eller gøre, for at dit barn kan få en god start på livet? Som nybagt forælder er der et hav af ting, som du skal have styr på og anskaffet, hvilket kan få det hele til lyde som en jungle.

Dog er der ingen grund til at kaste håndklædet helt i ringen endnu. For at gøre din start mere overskuelig og overkommelig bør du fokusere på de mest praktiske og vigtigste ting, fremfor de ting som er mere ”nice to have”.

Dæk de basale ting

Inden du begynder den helt store shopping, bør du se om der er noget babyudstyr og -tøj, som du kan låne eller overtage fra familier og børn. Dette kan gøre det lettere for dig, men også gøre det lettere for dig økonomisk, da du vil skulle bruge færre penge.

Du bør her gå efter følgende ting:

  • Babydyne
  • Autostol
  • Krybe
  • Økologisk og babyvenligt sengetøj
  • Sutteflaske
  • Bleer og stofbleer
  • Sut
  • Barnevogn
  • Babynest
  • Babytøj

Ovenstående er blot et mindre udpluk af, hvad du kan forvente at skulle anskaffe, når du får et nyfødt barn. Du kan her bruge ovenstående liste som inspiration, da der kan være nogle få mangler.

 

Aldrig gå ned på kvalitet

Dog er det vigtigt, at når du skal ud og handle tingene ind, at du altid går efter kvalitetsmærker. Dette skyldes at kvalitetsmærker tager højde for babyens sarte hud. Nyfødte og babyer har det med at være under udvikling, hvilket gør at deres hud og krop endnu ikke har udviklet sig helt endnu. Dette betyder at barnet vil have mere sårbart og sart hud, som kan være meget sensitiv overfor kemikalier, parfume, tilsætningsstoffer og farvestoffer.

Ved at købe økologisk og gode kvalitetsmærker kan du sikre dig, at din baby ikke vil lide af irritation, allergier, udslæt af lignende grundet babyudstyret og -tøjet. Et godt eksempel på et mærke er Emmibaby babyudstyr, hvis du skal købe babyudstyr som er 100% økologisk og skånsomt overfor barnets hud.

Der findes dog flere mærker derude, hvorfor det kan give god mening for dig at undersøge markedet for forskellige brands. Du kan og bør vælge at gå efter babyudstyr og tøj, som har økologiske certificeringer såsom GOTS, EU-blomst mærket, Svanemærket mv.

Hvor kan jeg købe økologisk babyudstyr?

Når det kommer til køb af økologisk babyudstyr og herunder tøj, findes der mange forskellige muligheder derude. Mange babyforretninger, babyudstyr og -tøj kæder har typisk mange af de samme mærker, som du kan finde online. Dog er dette ikke nødvendigvis altid sagen ligesom med indkøb af andre ting, hvorfor du også bør kigge online på baby-webshops for at øge dine chancer. Mange danske webshops har dag til dag levering, hvorfor du ikke behøver at gå i panik over leveringstider.