Giv dit kæledyr et sikrer ophold med den rette indhegning

Er du en lykkelig ejer af et kæledyr? Det kan også være, at du overvejer at anskaffe di et, men er lidt i tvivl, om hvad du skal tage højde for og lignende. Dit kæledyrs behov kan være meget forskelligt fra et andet, hvor det typisk afhænger af hvilket kæledyr du har.

 

Indkøb fundamentet

Trods de unikke og forskellige behov dit kæledyr måtte have, har alle kæledyr mange af de samme basale behov, når det kommer til ophold, mad og vand og lignende. De har alle et behov for det for at kunne leve, men typen af foder og lignende svinger fra kæledyr til kæledyr.

Når du har fået foderet og tilhørende supplementer og lignende på plads, er næste skridt at tænke på indhegning og ophold. Dette er en af de punkter, hvor forskellighederne kommer allermest til udtryk. Har du for eksempel en hest, bør du anskaffe et særligt hestehegn til den i stedet for at bruge trådhegn og lignende til indhegningen.

 

Andre spille regler med gnavere

Som udgangspunkt har større dyrt behov for større og mere robust indhegning end mindre dyr har. Har du derimod en gnaver i form af kanin, marsvin, chinchilla mv. kan du sagtens nøjes med et volierenet, vildthegn og lignende som indhegnings løsning. Du bør her være opmærksom på hegnets styrke og maskestørrelse, da det er vigtigt, at hegnet holder ubudne gæster væk, men også sikre at dine kæledyr ikke løber ud.

Der kan hertil være forskelligheder, når det kommer til ekstra tiltag i din indhegning. Eksempelvis er kaniner et af de kæledyr, hvor du bør tage ekstra gode forbehold til indhegning. Kaniner har det nemlig at grave og hoppe højt. Du bør derfor sikre dig at den pågældende indhegning er tilstrækkelig høj, men også at den også dækker gulvet eller bunden af løbegården.

For at sikre at din kanin ikke kommer til at sidde faste eller komme i klemme i trådhegnet masker, kan du fylde bunden med flis, bark, hø, halm mv. for at give den et blødere underlag at løbe rundt på.

Husk et tag

Når du har lavet en indhegning, som både er stor nok til frit løb og bevægelse, men som samtidigt også tager højde for udgravning og hop, er det vigtigt, at du overvejer at anskaffe eller lave et tag til buret/indhegning.

Det kan være fristende at lade din kanin eller anden gnaver løbe rundt med fri adgang til himmelen, dog kan det øge risikoerne for ubudne gæster. For eksempel har måger, falke og høge det med at fange og spise mindre dyr. Dine gnavere kan her blive set som et let byttedyr, hvilket kan være en ærgerlig og ikke mindst ubehagelig overraskelse.