Købeguide til mænd: Sådan vælger du de rigtige smykker

At købe nye smykker kan være en vanskelig og udfordrende opgave, hvis du er usikker på, hvad du skal vælge. På trods af dette er smykker stadig en populær måde til at afspejle din personlighed samt til at pifte et outfit op.

Uanset om du er på udkig efter en ny halskæde, et nyt armbånd, en ny ring eller et helt andet smykke, finder du her flere gode råd til at vælge de rigtige herresmykker. Herved er du sikret, at du ender med smykker, der passer godt til dig og din stil.

Overvej din stil og smag

Inden du vælger det første og det bedste smykke, du finder, er det værd at overveje, om det passer til din stil samt dine outfits. Sørg for, at du altid bruger noget tid på at tænke over, hvad et bestemt smykke vil gå godt sammen med i dit garderobeskab.

Der er ikke noget ved at købe et glitrende armbånd, som du elsker, men aldrig får brugt, fordi det rent faktisk slet ikke er din stil. Er du i tvivl om, hvad der går godt sammen med dine forskellige outfits, er det en fordel at prøve nogle forskellige smykker indtil, du finder de helt rigtige.

Hold det simpelt

Medmindre du allerede har en god portion herresmykker og ved, hvad du vil have, bør du altid starte med at holde det simpelt. Hvis du køber store og prangende smykker som noget af det første til dig selv, er chancerne ret store for, at du pludselig vil tøve med at tage dem på.

For at gøre det nemmere for dig selv bør du derfor altid tænke småt og simpelt i starten. I stedet for at købe en stor halskæde kan du for eksempel vælge en subtil halskæde eller et par enkle herrearmbånd alt efter, hvad du ønsker.

Hav din livsstil in mente

Ved køb af smykker til mænd er det ikke nok med at tænke på din personlige stil. Du bør også altid have din livsstil in mente. Hvis du eksempelvis elsker at dyrke sport, er det en god idé med smykker, du kan have på til dette. Er der en dresscode på dit arbejde, skal du ligeledes huske på dette, så du kan bære dine herresmykker uanset, om du skal ud med vennerne eller ind på kontoret.

Hvis du regelmæssigt bærer smykker i din hverdag, er dette overvejelser, du bør gøre dig. På den måde kommer du ikke til at købe smykker, som du i bund og grund ikke rigtig får brugt, fordi de ikke passer ind i din livsstil.

Kend din hudtone

Når du skal købe smykker, er det vigtigt, at du kender din hudtone. Der er nemlig visse farver, som vil se særligt godt ud på dig. Start med at finde ud af, om det er pænest med kolde eller varme farver. Det finder du ud af ved at se, om din hudtone er kold eller varm.

Hvis din hudtone er varm, vil du typisk have undertoner, der er gullige og gyldne. Har du derimod en kold hudtone, vil du have mere pink og blålige undertoner.