Sådan finder du den perfekte uddannelse

Dette indhold er sponsoreret.

Er du i tvivl, om hvilken branche du skal kaste dig over? For mange kan det føles uoverskueligt at skulle vælge den rette uddannelse. Det skyldes dels, at mulighederne er mange, og dels, at uddannelsen skal kunne motivere og engagere på den helt rigtige måde. Derudover er det en stor beslutning, da uddannelsen baner vejen for den fremtid, du går i møde.

Derfor får du i denne artikel et par tips og tricks til, hvordan du vælger den perfekte uddannelse for dig. Vi skal blandt andet omkring to meget forskellige uddannelser – henholdsvis kørerlærer uddannelsen og ingeniøruddannelsen, hvor du blandt andet kan ende ud som ingeniørkonsulent. God fornøjelse.

Alt, du skal vi om kørelæreruddannelsen

Der er mange gode grunde til at overveje en kørelære uddannelse, hvis du i forvejen er pjattet med at køre bil og samtidig kan lide at lære fra dig. En kørelæreruddannelse favner nemlig begge interessefelter optimalt. Derudover er det ideelt for dig, der gerne vil være selvstændig og dermed starte din egen køreskole.

En kørelæreruddannelse kræver først og fremmest en voksenpædagogisk uddannelse efterfulgt af en kørelæreruddannelse, som sammenlagt tager ni måneder. Denne uddannelse består i to dele – dels undervisning frem mod en forprøve og dels undervisning frem mod afsluttende prøve. De to dele er derfor delt op i to respektive forløb, og selve undervisningen vil mange steder foregår om aftenen eller i weekender. Der findes flere forskellige steder, du kan tage din kørelæreruddannelse, alt efter hvor i landet du er bosiddende, samt hvilke præferencer du har til en kommende uddannelse.

Ønsker du at vide mere om, hvad en sådan kørelæreruddannelse indebærer, kan du kontakte de respektive uddannelsessteder, der tilbyder et forløb. De kan fortælle dig mere om, hvad det vil koste, samt hvilke optagelseskrav, der er forbundet med at uddannelsen. Mange steder kan der nemlig være krav – for eksempel, at du ikke må være blevet frakendt førerretten inden for de sidste to år.

Er du mere interesseret i et job som ingeniørkonsulent, er der heldigvis også mange uddannelsesveje at gå på den front.

Sådan bliver du ingeniørkonsulent

En ingeniør konsulent er en ingeniør, der leverer både viden og optimale løsninger til kunder inden for forskellige industrier med afsæt i egen viden og erfaringer. De tager derfor rundt til forskellige kunder og kommer med den rette ekspertise, der på længere sigt skal leve op til kundernes projekter. Her skal der altså være styr på ingeniørfaget, og ligeledes skal du have en interesse i at være i dialog med kunder, når du skal imødekomme deres behov.

Drømmer du om at blive ingeniørkonsulent, kan du tage en ingeniøruddannelse. Enkelte steder er det muligt med blot et års uddannelse, mens andre uddannelser kræver tre til fem år på skolebænken for at blive ingeniør og på længere sigt ingeniørkonsulent.