Motorsportskøreres fysiske form er ligegyldig for deres præstation – eller hvad?

Dette indhold er sponsoreret.

Hvis motoren og mekanikerne sørger for, at hastigheden er i top, og motorkøreren bare skal træde på pedalen og dreje på rattet, skal formen så overhovedet være i top? Det kendte svar er ja. Motorsportskøreren skal ikke kun have de mekaniske dele i topform. Køreren skal også være i god fysisk og psykisk form for at kunne udholde det ekstreme pres, som køreren udsættes for. Første prioritet er en erfaren og dygtig motorsportskører, bagefter kommer mekanikken, som selvfølgelig også skal være i absolut topform.

Kroppens og motorens funktion

En overvægtige person med dårlige nerver og en ringe reaktionsevne egner sig ekstremt dårligt til en motorsportsbane. Selvom motoren driver maskinen frem, kræves det, at køreren har et skarpt fokus og kan udholde de mange timer i bilen. Du har måske selv prøvet at køre i bil i flere timer ad gangen – det er fysisk hårdt for kroppen at sidde i samme position længe. Læg dertil, at kroppen på motorbanen udsættes for høj g-kraft. Læg yderligere dertil, at det skarpe fokus og en udholdende psyke styrkes af en god fysisk form.

Det er derfor, du ikke ser tykke motorsportskørere. De skal være i god fysisk form, ellers får de ikke plads i bilen eller på motorcyklen. Du kan læse mere om motorsport på linket. Her kan du desuden læse mere om den anden essentielle del ved motorsporten: motoren. Motoren, maskinen og mekanikerholdet skal naturligvis også være i absolut top. Der er en grund til, at det samme hold vinder Formel 1 hvert år. Kørerne drager en klar fordel ved at sætte sig ud i en bil eller op på en motorcykel, der er hurtigere end konkurrentens – det er åbenlyst.

Remedierne skal være i top

Udover at ingeniører og mekanikere skal have lagt en masse timer i at udvikle den bedste racerbil og motorcykel, skal remedierne under motorløbet også være i top. Når racerbilen skal tankens og have skiftet dæk, skal udstyret være i orden. Er det ikke det, vil det svare til at arbejde på et værksted uden arbejdssko. Der kan kun forventes, at det går galt og forværrer løbet katastrofalt – på et eller andet tidspunkt.

Fokusset må ikke flakke

Så hvad kan der konkluderes? At alle dele ved motorsporten skal være i top. Lige så vigtig som en god mekaniker og en god racerbil eller motorcykel er kørerens fysiske form. Uden den er ingen chance for, at køreren ender på toppen af podiet. Selvfølgelig er der fortilfælde med lidt overvægtige kørere, men det er nærmere undtagelsen, der bekræfter reglen end omvendt. Så sidder du med en racerkørerdrøm i hovedet, vil det klart styrke dine muligheder, at du holder dig i god form med styrketræning, løbeture og reaktionsøvelser. Uden er dine chancer ikke til at få øje på.