Akvakultur bliver nemmere, men er stadig en stor mundfuld

Dette indhold er sponsoreret.

Hvordan ser akvariebeholdningen ud i din bolig? Den er ikke-eksisterende eller måske med et mindre akvarie med ferskvandsfisk. En god portion danskere har givet sig i kast med et ferskvandsakvarie derhjemme. Akvariet fyldes med en håndfuld fisk, måske endda en skildpadde. Har du været god til at passe akvariet, pyntet det med fine søsten og installeret et solidt filter, kan du have glæde af fiskene i mange år ud i fremtiden. Det næste store skridt vil være at give sig i kast med saltvandsakvariet. Her kommer den store udfordring. Selvom det er blevet nemmere, er det stadig utroligt vanskeligt.

Måling af ph

Årsagen til, at det fortsat er en stor udfordring at installere et saltvandsakvarie, er, at det kræver en stor ekspertise fra din side. Du kan ikke bare nyde synet af de flotte saltvandsfisk med dit filter og noget mad, du drysser ned en gang om dagen. Du skal have en specifik type salt og den rette mængde af salt i vandet. Du skal have styr på måling af pH-værdien, iltindhold og mere. Det bliver en stor mundfuld af en hobby, selvom du kan få nem og hurtig måling af pH i dag. Med måling af pH-værdien vil du også blive klogere på iltindhold og tørstof.

Udfordringen er dog fortsat stor. For ikke nok med, at du skal kontrollere vandet konstant. Du skal også have skabt et fundament af liv og bakterier uger forinden, du kan begynde at smide fisk i dit saltvandsakvarie. Du skal have et bedre filter, der kan kontrollere vandkvaliteten mere præcist. Det er slet ikke bare lige sådan. Fiskene og bakterierne skal have et godt og sundt klima i akvariet. Det kræver ekspertise.

Havlignende akvarie

I ferskvandsakvariet er livet nemmere at holde i live. Det er blevet nemmere med søsten, bedre foder, solide filtre, viden og andre redskaber til at skabe en sø-lignende tilstand. Det samme kan selvfølgelig siges om saltvandsakvarier. Den store forskel er bare, at ferskvandsakvariet var forholdsvist simpelt til at starte med og er kun blevet nemmere. Er dit projekt med ferskvandsakvariet mislykkes, vil det klart anbefales, at du undersøger vandets tilstand, foderet, fordringens hyppighed, tilstanden i akvariet og filtret. Følg altid anvisningerne, og drop intuitionen.

Hold dig fra saltvandsakvariet

Akvakulturen bliver stadig nemmere, men rådet er fortsat – hold dig fra saltvandsakvariet, medmindre du har tid til at nørde. At skabe en havlignende tilstand i et akvarie er uhyre svært. Planeten har haft flere millioner år til at skabe de rette livsbetingelser for saltvandsfiskene. Du skal medregne bakterier, foder, varme, salt, saltindhold, ilt, alger og mere til. Har du tid, lyst, mod og en grundig teoretisk tilgang til tingene, kan du måske holde liv i et saltvandsakvarie. Ellers er det intet nederlag at holde liv i ferskvandsakvariet.