Den nye generation af produktionsrobotter er ankommet

Dette indhold er sponsoreret.

Ja, den er god nok. Fremtiden er trådt ind ad døren og er klar til at hjælpe produktionsvirksomheder verden over. Samtidig skal branchen til at lære et nyt ord at kende inden for robotteknologi: cobot.

En cobot er en robot, der er i stand til at arbejde kollaborativt med mennesker. Mens traditionelle robotter er placeret i rum eller haller indrettet specielt til dem og arbejder uden menneskers indblanding – bortset fra, at de naturligvis er programmeret til deres opgave af mennesker – opererer cobotter i samme rum som menneskelige produktionsarbejdere.

Ny genial produktionsarm

En ny cobot udviklet af danske R&D Engineering & Automation i samarbejde med Kassow Robots er i stand til at arbejde fascinerende meget som en menneskelig arm. Blot bedre, hurtigere og mere præcist, naturligvis.

Kassow Robots og R&D har således udviklet en cobot med et 7-akset bevægemønster, der gør cobotten i stand til at bevæge sig i alle retninger, i buer og så videre. Nøjagtigt som et menneske kan operere med sin arm.

Fordelene ved at have R&D og Kassow Robots’ nye smarte cobot stående ved produktionsbåndet er selvfølgelig mange og åbenlyse. Cobotten kan for det første arbejde døgnet rundt og har hverken brug for frokostpause, vagtskifte eller en overenskomst.

Dernæst er den programmeret og udviklet til at kunne arbejde dels ekstremt nøjagtigt, og derved minimere fejlraten, dels meget hurtigere end et menneske vil kunne med sine arme, hænder og fingre.

For enden af den 7-akset cobot fra R&D og Kassow Robots er der mulighed for at montere forskellige typer hardware, der kan løse mange forskellige opgaver. Således kan cobotten altså skræddersys til præcis den opgave, den indkøbes til. Eksempelvis kan den klare malerarbejde, kvalitetskontrol, stabling af kasser og lignende.

Hvilke industrier vil få gavn af denne cobot?

Spørgsmålet mangler nok ét væsentligt ord for at være muligt at svare kort på. For hvilken industri vil i virkeligheden ikke få gavn af en cobot som den, der er udviklet af R&D og Kassow Robots?

Man kunne komme med mange eksempler på virksomheder, der kunne spare en masse penge på at have den 7-aksede cobot stående i produktionshallen. Ikke blot som et diskret supplement til de arbejdende folk, men som en driftssikker løsning, der ikke behøver fyraften.

Man kunne levende forestille sig en industri som plastikindustrien, hvor der eksempelvis produceres termotagplader. Termotagplader er nemlig et eftertragtet produkt, hvis egenskaber er fortrinlige til en hel del formål.

Forestil dig for eksempel at du, eller fruen i huset, har fået den storslåede idé at etablere et orangeri på matriklen. Som tag kunne termotagplader være en oplagt løsning, da de formår at isolere rigtig effektivt, året rundt.

Et andet formål kunne selvfølgelig være udestueprojektet, hvor det ligeledes er at foretrække, at man kan holde varmen i så mange af årets måneder som muligt. Her er termotagplader igen den ideelle løsning.