Kors halskæde er smykket til den moderne mand

Definitionen på det at være en moderne mand, ændrer sig naturligt nok konstant. Det kan være således være svært at hitte rede i, hvordan man skal gebærde og klæde sig, hvis man ønsker at være del af den moderne gruppe af mænd, der appellerer til omverdenen ved at være fremme i skoene.

En kortlægning af, hvad der aktuelt er kendetegnende ved den moderne mand, er altså for omfattende at komme med her, men vi kan tage fat på et af kendetegnene. Nemlig det at bære smykker. At pynte sig med smykker og toppe ens stil og fremtoning med en fingerring, halskæde eller armbånd, er nemlig så langt fra kun forbeholdt kvinder og piger.

I nutidens vestlige kulturer er det nemlig overhovedet ikke noget sjældent syn at mænd iklæder sig smykker af den ene eller anden art. Særligt ringe og halskæder er populært og er for længst blevet socialt acceptabelt blandt de yngre generationer.

Netop når det kommer til halskæder, er der rig mulighed for at vælge et smykke, der sender signaler om, hvem man er, hvad man står for, hvad ens stil er, eller hvilke tilknytningsforhold man har. For blot at nævne nogle få at de budskaber, man kan sende af sted ved at bære en halskæde eller andet smykke.

Noget, der er særdeles effektivt, er, at lade sin halskæde pryde af et vedhæng. Og et af de mest populære i denne kategori er korset. En kors halskæde vil de fleste have en kvalificeret forestilling om, hvordan ser ud. Årsagen til dette er selvfølgelig, at korset i sig selv er ganske velkendt, men også i form af en kors halskæde er det uhyre populært at pynte sig med.

At bære en kors halskæde har i lange tider været udbredt, og det behøver langt fra være et signal om, at man er dybt religiøs at have det kristne symbol dinglende om halsen. Naturligvis er det oplagt for dem, der ønsker at flage med sin religiøse overbevisning, men kors halskæder er også vidt og bredt anerkendt som et stilistisk valg.

Et valg truffet af en selvsikker og modebevidst mand, der tør stå ved, hvem han er, og hvad han ønsker at signalere til omverdenen.

At smykker i højere og højere grad er blevet moderne blandt mændene, er en udvikling, der har pågået hen over en lang tidsperiode. Derfor har det naturligvis også være muligt for mænd at finde et udvalg af smykker målrettet dem hos de store og velkendte smykkeforhandlere.

Men på det seneste er en ny trend ved at præge smykkemarkedet. Der er nemlig dukket forhandlere op, som udelukkende fokuserer på at sælge smykker til mænd. Et eksempel herpå er den danske internetbutik Jewls, der fører armbånd, ringe halskæder – deriblandt kors halskæder – designet til mænd.