Pokémon er populært blandt danske børn som aldrig før

Forestil dig hvor imponeret dit barn vil blive hvis du vidste hvordan man spiller Pokemon-kort? I denne artikel prøver at vi at dykke ned i Pokémon-besættelsen hos børn og hvordan du som forældre kan håndtere det.

Først og fremmest læser du denne artikel, fordi du er en fantastisk forælder! Det er sejt at du sætter dig ind i dit barn hobby og prøver at forstå hvad det går ud på.

Dit barn er måske kommet hjem fra skole og talt et helt fremmed sprog? Barnet, der stadig ikke kan udtale “broccoli”, taler pludselig om “evolutions”, “Mega EX” og “Charizard” som om det er husstandsord.

Hvordan skete dette og vigtigst af alt, er det noget du skal tolerere eller?

Vi stod over for den beslutning for et par år siden, da vores ældste søn blev introduceret til Pokemon-kort af en klassekammerat. Hans ønskeliste indeholdt pludselig pakker til 49kr med kort med ulige drager og mærkelige væsner med navne som jeg ikke kunne udtale.

Som enhver normal forælder vil gøre, besluttede jeg hurtigt, at dette kun var en fase og at han ville glemme kortene på mandag. Ja, tre år senere venter jeg stadig på, at den mandag kommer. Det er blevet en kæmpe hobby for ham og han har samlemappe med en masse EX og GX kort.

Pokemon er faktisk ret cool

Når jeg tænker tilbage på min egen barndom, da jeg samlede bagdes, klistermærker, smukke glansbilleder og postkort. Husk hvor meget sjov det var at samle ting, da du var barn? Handel med dine venner og arbejde på at få mere af det, du samler. Det er faktisk ret cool at samle på Pokémon kort.

Undgå for meget rod og invester i nogle mapper

For at forhindre kortene i at dække hver kvadratcentimeter af gulvet i dit barns værelse, kan du måske sætte det hele i mapper både for ordens skyld og også for at beskytte kortene. Pokémon kort har det med at blive meget dyre med tiden.

Du kan finde kort der koster helt op til 500 tusind kroner 😊

Se tutorials og videoer

Det er en rigtig god ide at læse nogle tutorials eller se nogle videoer på Youtube som forklarer mere om reglerne, hvordan man spiller Pokémon, hvordan man vinder. Derudover også hvordan de forskellige karakterer udvikler sig. F eks. Charizard som som udvikler sig fra Charmander til Charmeleon, og derfra til Charizard. Du skal lære en masse om hvad en trainer kort betyder og energy kort går ud på. Selvom det er nemt at forstå, er der stadig mange termer der skal læres.

Hvis du vil købe Pokémon kort og mapper online kan du besøge ZZ Games shoppen og finde en stort udvalg af TCG kort.