Sådan har danskernes gæld udviklet sig i Corona

I et år, hvor man ikke har kunne lave meget andet, end at være der hjemme, så er det nærliggende at tro, at der er mange danskere, som har lånt penge til forskellige hobbyprojekter. Nu, hvor de fleste pludselig havde lidt mere tid mellem hænderne, så var der pludselig tid til at bygge ud på huset og lignende projekter. Det er nærliggende at tro, at danskerne så har lånt flere penge end de plejer.

Sådan har danskernes gæld udviklet sig under Corona; danskerne har cirka lånt 1,4 mia. kroner mere i 2020, end de gjorde i 2019. Der er altså sket en klar stigning når det kommer til lån blandt danskerne. Hvis du overvejer at låne penge, skal du dog altid huske at tænke overfølgende ting.

Og hvis du vil have flere gode råd kan du læse mere her.

Det skal du tænke over før du låner penge

Inden du optager et lån, så skal du tænke over hvilket lån du tager. Hvis du låner udenfor banken skal du især være opmærksom på renten, inden du låner. Renten på kviklån er nemlig ofte meget høj, hvilket betyder at du kan ende med at betale mere end du har lånt i sidste ende. Du skal også nøje overveje beløbet du vil låne. Hvis lånet er højt, så tager det længere tid at betale af, hvilket kan have mange konsekvenser i fremtiden. Du skal naturligvis også have råd til at betale lånet af, så du ikke risikerer at blive registreret som dårlig betaler. Det er altså vigtigt, at du stadig har en indtægt når du låner, så du ikke kommer i problemer og ikke kan betale lånet i sidste ende. Du skal til sidst overveje hvad du låner til, og om det kan vente til du eventuelt har tjent lidt flere penge. Materielle goder som urer og smykker kan ofte godt vente, og behøver ikke et kviklån.